Vanaf 2007 hebben Jurgen de Jonge en Nico Heer zich in de markt gezet als succesvol online kledingmerkverkopers. Toen Gaastra en McGregor hen benaderden om exclusief voor hen te gaan verkopen ontstond er een grote behoefte aan het structureren van informatie.

Beegua biedt hen de mogelijkheid analyses te maken en alle voor het bedrijf relevante informatie te koppelen. Dat bespaart handenvol tijd en het stelt hen in staat in te spelen op de laatste trends.

“Werken met Beegua is echt superhandig”

Administratieve papierwinkel

De administratie voor Gaastra en McGregor wordt gevoerd in Duitsland. Daarvandaan krijgt Jurgen alleen maar cijfers op papier: “De informatie mag dan wel compleet zijn, en als je aan het rekenen slaat, dan kom je er wel uit, maar het is een tijdrovende klus. Bovendien miste ik informatie. Het kostte moeite om trends te herkennen, vergelijkingen te maken met voorgaande jaren en budgets af te stemmen.”

Een deel van deze informatie bereikte Jurgen wel, maar te laat om nog van waarde te kunnen zijn. Via Hamburg ontving hij Excel draaitabellen, die al gauw niet meer up to date waren. Gesignaleerde veranderingen doorvoeren betekende toen nog terugsturen van de tabellen naar Hamburg en afwachten.

Beegua koppelen aan het logistieke pakket

Beegua is hierop ingesprongen. Met de focus op het inzichtelijk maken van de online shop werd Beegua gekoppeld aan het totale logistieke pakket. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om op basis van Beegua analyses maken; om vanuit de Corebusiness te gaan redeneren. Jurgen: “De grote hoeveelheid data bereikt mij nu in no-time via mijn scherm. Excel behoort tot het verleden. Heel eenvoudig kan ik nu bijvoorbeeld zien welke producten, waarvandaan, wanneer en waarom zijn geretourneerd en direct gericht actie ondernemen.”

"Beegua biedt de mogelijkheid analyses te maken en alle voor het bedrijf relevante informatie te koppelen."

Relevante informatie inzetten

“Op basis van de actuele updates krijg ik onmiddellijk in beeld waar de behoefte ligt; ik kan inspelen op de trends en de voorraad daarop aanpassen. Als gevolg daarvan neemt onder meer het aantal retourzendingen zichtbaar af. Het is ongelofelijk hoe Beegua in mijn voordeel werkt!”

Uitbreiding van de mogelijkheden

Om complete diepgang te krijgen zou het wenselijk zijn om alle informatie die relevant is voor webshops in het algemeen, en voor Gaastra en McGregor in het bijzonder, te integreren. Te denken valt aan koppeling van de webshop aan informatie op het gebied van finance, fulfilment, webshops onderling en Google informatie,naast de koppeling van het hele logistieke pakket. Daar is vanuit Duitsland al belangstelling voor.

Contact met Beegua

Jurgen de Jonge is erg lovend over de relatie met Beegua:

  • De helpdesk is toegankelijk,
  • De begeleiding is fantastisch.
  • Kennis van zaken  
  • Snelle opvolging
  • Pragmatisch
  • Betrouwbaar

Beschrijving

Beschrijving